3. 1. 2020 | 09:54 A A A

Uručeni ugovori o radu licima sa posebnim potrebamaPredsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je zajedno sa načelnikom Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavkom Simićem i direktorkom Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Kosovska Mitrovica Vericom Ćeranić licima sa posebnim potrebama uručio juče ugovore o zapošljavanju.

Ovom prilikom načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Slavko Simić  istakao je ovom prilikom da je uručivanje ugovora jasan pokazatelj da država Srbija brine o svakom pojedincu, kao i o osobama sa posebnim potrebama, jer su oni sastavni deo našeg društva.

- Danas smo pokazali da lokalna samouprava i država Srbija pokazuju odgovornost svake vrste prema svakom pojedincu jer su osobe sa posebnim potrebama deo našeg društva, naše zajednice i naše porodice. Hvala im na istrajnosti i hvala im na borbi i u tome što odolevaju u iskušenjima i izazovima kroz koje prolazimo zajedno. Nadam se da će njihovo uključivanje u rad institucija države Srbije poboljšati kvalitet, organizaciju i funkcionisanje naših institucija. Disciplina, odgovornost i profesionalizam svake vrste prema našim institucijama je naš zajednički imperativ. Nadam se da ćemo pokazati odgovornost svake vrste prema svakoj situaciji i problemu. Želim da istaknem da će Kosovskomitrovački upravni okrug zajedno sa Kancelarijom za Kosovo I Metohiju i lokalnom samoupravom u narednom periodu ojačati naše institucije kadrovski, materijalno i institucionalno, tako da će ovi ljudi imati značajnu ulogu u tom procesu - rekao je načelnik okruga Slavko Simić

Nacionalna služba za zapošljavanje je, po rečima direktorke kosovskomitrovačke Filijale NSZ Verice Ćeranić, prošle godine odlukom ministra za rad, boračka i socijalna pitanja izdvojila 3 miliona dinara za ovu namenu, dok je lokalna samouprava izdvojila preostala 2 miliona, pa su na taj način obezbeđena sredstva predviđena ovim programom, 

- Vođenje odgovorne politike prema onome što nas stvarno obavezuje je da brinemo o svakom pojedincu i o osobama sa invaliditetom. Raduje nas današnje dodeljivanje ugovora koje je nova motivacija za osobe sa invaliditetom da budu uključene u sastavni deo društva gde oni zapravo i pripadaju, kroz aktivnost i rad u programu javnog rada u saradnju sa Službom za zapošljavanje filijale Kosovska Mitrovica” istakao je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Nakon uručenja ugovora o radu, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić, obišli su porodicu Zarković koja živi u teškim uslovima i uručili im ključeve novog stana od 47 kvadratnih metara.

Ostale vesti

Hristos Vaskrse!

18. 4. 2020 | 10:18

Borba protiv koronavirusa

23. 3. 2020 | 11:22

Godišnjica martovskog pogroma

17. 3. 2020 | 18:20