25. 12. 2019 | 14:27 A A A

Načelnik okruga posetio Banje i Suvo GrloSvako dete koje živi ovde je srce Srbije i dok god su ta deca ovde, srce Srbije će kucati na Kosovu i Metohiji i zato država Srbija ulaže u bolje uslove za njihovo školovanje, u svoj narod kao nikad do sad. Uz pomoć i podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kancelarije za KiM, država Srbija je u najvećoj meri prisutna ovdesa ulaganjima u ekonomiju, infrastrukturu, poljopivredu, ulaže u poljoprivredu i institucionalnu podršku svom narodu.  To je za ponos i pohvalu, a to naš narod koji živi na ovim prostorima i zaslužuje.

Načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić uručio je danas novogodišnje poklon paketiće deci srbičkih sela Banje i Suvo grlo. Ove poklone je donirala opština Žabalj na čemu je Simić izrazio posebnu zahvalnost predsedniku opštine Čedomiru Božiću.

    

U selima Suvo Grlo i Banje skoro polovinu stanovništva čine deca, a po rečima člana opštinskog veća Srbice, Rajka Tomaševića, ovde ih živi 110 i poklon paketi koje su dobili danas od prijatelja iz opštine Žabalj su ih posebno obradovali.

- Prilika je da se zahvalimo Vladi Srbije, Kancelariji za KiM i predsedniku Aleksandru Vučiću što misle na nas. Pre nekoliko dana dobili smo pomoć u  mehanizaciji, građevinski materijal, a evo sada i novogodišnje poklon pakete za mališane. Ljudi su nekada bili skeptični, ali se sada bore da ostanu ovde, zahvaljujući upravo Vladi Srbije - rekao je Tomašević.

Marijana Rajković i Jovana Tomašević koje pohađaju Srednju tehničku školu u Suvom Grlu, ističu da je najveća snaga meštana sloga koja vlada među njima i da je mladima osnovna preokupacija škola.

Generalno nemamo mnogo uslova za aktivnosti nakon škole, tako da nam je ona glavni izvor zabave. Iz tog razloga se naš život prilično razlikuje od života naših vršnjaka koji žive u gradovima -  kaže Jovana Tomašević.

Načelnik okruga je u okviru ove posete sa predstavnicima srbičkog opštinskog privremenog organa razgovarao o njihovim najčešćim problemima kao i o načinu njihovog rešavanja. Naglašeno je da sa komšijama Albancima nije bilo većih problema u poslednje vreme. Zauzet je stav da se svi političko-bezbednosni i ostali problemi u voom kraju mogu rešavati samo u saradnji sa  državnim organima Srbije na Kosovu i Metohiji, Kancelarijom za KiM i Kosovkomitrovačkim upravnim okrugom.

Ostale vesti

Hristos Vaskrse!

18. 4. 2020 | 10:18

Borba protiv koronavirusa

23. 3. 2020 | 11:22

Godišnjica martovskog pogroma

17. 3. 2020 | 18:20