1. 1. 2020 | 12:22 A A A

Načelnik okruga sa saradnicima u poseti mitrovačkom porodilištuDržava Srbija, Kancelarija za KiM i Opština investiraju u našu decu i porodicu.Džaba nam i škole i vrtići ako nema ko u njih da ide. Zato moramo da podignemo nacionalnu svest da u toku ove i iduće godine podstaknemo rađanje dece

Porodilište i odeljenje Pedijatrije jutros su obišli načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i uručili poklone bebama i deci koja se leče na pedijatriji.

Načelnik okruga Slavko Simić je izrazio nadu da će u ovoj godini u mitrovačkom porodilištu biti rođen rekordan broj beba, jer je svaka novorođena beba na Kosovu i Metohiji, prema njegovim rečima najveća srpska investicija!

- Država Srbija, Kancelarija za KiM i Opština investiraju u našu decu i porodicu. Džaba nam i škole i vrtići ako nema ko u njih da ide. Zato moramo da podignemo nacionalnu svest da u toku ove i iduće godine podstaknemo rađanje dece - rekao je Simić i podsetio da je to osovina na koju možemo da se oslonimo kako bi u bliskoj budućnosti Srbija i Kosovo i Metohija jačali i na ovim prostorima opstali i ostali.

Doktor Zlatan Elek je rekao da je u mitrovačkom porodilištu prošle godine rođeno 517 beba.

-Očekujemo da će ih biti mnogo više - rekao je Elek i uz zahvalnost rukovodstvu okruga i opštine naglasio da je to dokaz brige države o najosetljivijoj populaciji, a to su prema njegovim rečima trudnice, porodilje i deca.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić je podsetio da je novogodišnji obilazak mitrovačkog porodilišta i odeljenja pedijatrije tradicionalan i čestitao je praznik lekarima i osoblju Zdravstvenog centra.

- Želim da se zahvalim osoblju koje ulaže napore da mališani imaju adekvatne uslove u ovoj bolnici - rekao je Rakić.

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić podsetio je da da je politika Srbije opredeljena da konstantno pomaže svakom pojedincu i da će opština Kosovska Mitrovica nastaviti da u kontinuitetu pomaže mladim bračnim parovima koji su odlučni da se putem vantelesne oplodnje bore za potomstvo. On je podvukao da su za tu namenu u budžetu za 2020. godinu već obezbeđena značajna sredstva.

 

Ostale vesti

Hristos Vaskrse!

18. 4. 2020 | 10:18

Borba protiv koronavirusa

23. 3. 2020 | 11:22

Godišnjica martovskog pogroma

17. 3. 2020 | 18:20