17. 3. 2020 | 18:20 A A A

Godišnjica martovskog pogromaOni koji su nam govorili da je njihova misija očuvanje mira i imovine srpskog življa i srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji su potpuno podbacili. Mi već 16 godina uzaludno pozivamo međunarodnu zajednicu da preduzmu mere protiv onih koji su skrnavili kulturno – istorijsku baštinu, ali oni i dalje ćute. Njihovo ćutanje je ravno saučesništvu u svemu onome što se toga dana dešavalo - rekao Simić.

U znak sećanja na postradale u pogromu na Srbe 17. marta 2004. godine, načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić položio je cveće na mesta na kojima su Ubijeni Jana Tučev i Borivoje Spasojević. Venac je položen i kod spomenika ''Beli anđeo'' kraj ibarskog mosta, Tom prilikom Simić je istakao da srpski narod mora da čuva sećanja na postradale Srbe i velelepne crkve i manastire i da bude ponosan na svoju istoriju.

„Za razliku od nekih koji imaju mrlju u svojoj istoriji, mi takvu mrlju nikada nismo imali niti ćemo je imati. Ostajemo jedinstveni, složni i solidarni okrenute glave prema državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću koji je jedini garant mira i sigurnosti srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Neka se 17. mart više nikada ne ponovi i ne dogodi, ne samo na Kosovu i Metohiji i gde Srbi žive, nego neka se ne ponovi bilo gde u svetu“, napomenuo je Simić.

U delegaciji su uz načelnika okruga bili i predsednik privemenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Ostale vesti

Hristos Vaskrse!

18. 4. 2020 | 10:18

Borba protiv koronavirusa

23. 3. 2020 | 11:22

Godišnjica martovskog pogroma

17. 3. 2020 | 18:20