25. 12. 2019 | 08:14 A A A

Dodeljeni novogodišnji paketićiNačelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić i predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić, u pratnji delegacije opštine Grocka podelili su juče novogodišnje paketiće svoj deci Predškolske ustanove ''Bambi'' u Sočanici i učenicima od prvog do četvrtog razreda koji pohađaju OŠ ''Vuk Karadžić'' u Sočanici.

- Želeo bih da se zahvalim beogradskoj oštini Grocka, koja je donirala paketiće i pokazala jednu veliku pažnju i veliku ljubav prema našoj deci koja žive na Kosovu i Metohiji, kao i prema onoj deci čiji roditelji nisu u mogućnosti da im priušte novogodišnje paketiće. Pokazali smo da svi zajedno, jedinstveno i složno možemo unaprediti položaj naših mladih i naše dece. Možemo im ulepšati detinjstvo i sadašnjost, ali i obezbediti kvalitetniju budućnost. - rekao je ovom prilikom načelnik okruga Slavko Simić.

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić je naglasio da je i sama činjenica da su naši dokazani prijatelji iz opštine Grocka danas ovde sa nama, dovoljna potvrda da mi i naša deca koji živimo na Kosovu i Metohiji nismo sami.

-Njihovo prisustvo je mnogo vrednije u odnosu na bilo koji poklon, ali im se ovom prilikom zahvaljujemo na ovim predivnim novogodišnjim i božićnim paketićima. - Rekao je Todić.

- Podelili smo danas 250 novogodišnjih paketića mališanima iz Predškolske ustanove ''Bambi'' i osnovcima od prvog do četvrtog razreda iz Sočanice. Pored toga, mi smo obezbedili i novogodišnje paketiće za decu iz Kosovske Vitine. - Istakao je odbornik opštine Grocka Milenko Bukvić.

- Zahvalila bih se predstavnicima opštine Grocka, ujedno i donatorima na poklonima koji za nas imaju neprocenjivu vrednost. Oni su pokazali veliku humanost, dobrotu i brigu prema svima nama koji živimo na Kosovu i Metohiji, a posebno prema našoj deci koja su stub postojanja i opstanka na ovim prostorima. - Rekla je direktorka Predškolske ustanove ''Bambi'' Ivana Milutinović.

Prigodnim kulturno-umetničkim programom, učenici OŠ ''Vuk Karadžić'' u Sočanici zahvalili su se donatorima i čestitali im predstojeće praznike.

Ostale vesti

Hristos Vaskrse!

18. 4. 2020 | 10:18

Borba protiv koronavirusa

23. 3. 2020 | 11:22

Godišnjica martovskog pogroma

17. 3. 2020 | 18:20