9. 12. 2019 | 10:37 A A A

Decembarski kolegijum okrugaNačelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić održao je danas redovni mesečni sastanak sa rukovodiocima inspekcijskih službi.

Prisutni su na kolegijumu izvestili načelnika o postignutim rezultatima u prethodnom, kao i o planovima rada za tekući mesec. Najviše je bilo reči o specifičnosti situacije na području okruga koja umnogome otežava redovne inspekcijske aktivnosti na terenu. Ingerencije republičkih inspekcijskih organa na ovom delu Srbije nije moguće sprovesti u potpunosti, pa je to jedan od glavnih razloga zbog kojih rezultati rada nisu na nivou drugih upravnih okruga kao što je slučaj na užem području Srbije.

Nečelnik Simić je izrazio razumevanje za rezultate i uslove rada i najavio još veću logističku podršku države inspekcijskim službama u narednom periodu, poštovanje pravila i odgovornosti, poštovanje uputstava državnih organa, ali i naglasio da se u dosta složenim okolnostima mora sprovoditi organizovani rad inspekcijskih službi na teritoriji Kosovskomitrovačkog okruga.

Konstatovano je da Kosovskomitrovački upravni okrug za cilj mora imati još angažovaniji rad inspekcijskih službi u nadzoru kontrolisanja snabdevenosti hranom usled uvođenja taksi od sto odsto od strane privremenih prištinskih institucija, ali i bolje rezultate u kontrolisanju primene propisa iz oblasti zaštite na radu, radnih odnosa, elektroenergetske, prosvetne, sanitarne, zdravstvene i ostalih inspekcija.

Ostale vesti

Hristos Vaskrse!

18. 4. 2020 | 10:18

Borba protiv koronavirusa

23. 3. 2020 | 11:22

Godišnjica martovskog pogroma

17. 3. 2020 | 18:20