5. 1. 2020 | 07:32 A A A

Ускоро изградња гарсоњера за социјално угрожену категорију становништваНајискренији партнер у решавању проблема станара ''Самачког блока'' - Влада Републике Србије, председник Александар Вучић, Канцеларија за Косову и Метохију и локална самоуправа на челу са председником Спирићем - рекао је начелник округа Славко Симић

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић и начелник Косовскомитровачког округа Славко Симић посетили су данас кориснике "Самачког блока" у Северној Митровици и упознали их са плановима локалне самоуправе у решавању њихових проблема и адекватном помоћи коју су у могућности да им пруже, с обзиром на специфичне околности у којима се налазе.

Спирић је истакао да је локална самоуправа, уз помоћ брзе интервенције Канцеларије за Косово и Метохију, помогла корисницима "Самачког блока" након пожара који је избио 2017. године, санирајући штету која је настала на трећем спрату, али и да је стање незадовољавајуће и да су услови у којима тренутно живе ови људи јако лоши.

"Пред свима нама јесте задатак да дамо свој максимум и управо смо данас изашли овде са екипом која ће у рекордном року доћи до најбољег решења за збрињавање ових људи. Пројекат за ову изградњу урадиће ДП "Урбанизам" и он ће бити прилагођен управо овој категорији људи. Средства за изградњу 956 квадрата су обезбеђена од стране града Београда", рекао је Спирић.

Он је нагласио да је проблем ових људи специфичан и да ће у његово решавање бити укључене све општинске службе.

Начелник Косовскомитровачког округа Славко Симић изјавио је да су муке и проблеми ових људи, проблеми локалне самоуправе и свих нас и да до 2014. године нико није чуо нити слушао њихове потребе и њихове проблеме.

"Велика је штета да ове људе било ко користи у политичке сврхе и да злоупотребљава њихове проблеме и потребе. Најискренији партнер у решавању њихових проблема је Влада Републике Србије, председник Александар Вучић, Канцеларија за Косову и Метохију и локална самоуправа на челу са председником Спирићем. Многи су бежали од одговорности, али држава и локална самоуправа никада нису бежале од тога да помогну људима који су социјално угрожени и то је политика председника Александра Вучића, да се води једна стратешка политика на Косову и Метохији", рекао је Симић.

Корисници "Самачког блока" су, уз захвалност за оно што је за њих учињено, изразили наду да ће се најзад и њихов проблем решити и да ће после више од 20 година и они добити свој кров над главом.