3. 1. 2020 | 09:54 A A A

Уручени уговори о раду лицима са посебним потребамаПредседник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић је заједно са начелником Косовскомитровачког управног округа Славком Симићем и директорком Националне службе за запошљавање филијале Косовска Митровица Верицом Ћеранић лицима са посебним потребама уручио јуче уговоре о запошљавању.

Овом приликом начелник Косовскомитровачког округа Славко Симић  истакао је овом приликом да је уручивање уговора јасан показатељ да држава Србија брине о сваком појединцу, као и о особама са посебним потребама, јер су они саставни део нашег друштва.

- Данас смо показали да локална самоуправа и држава Србија показују одговорност сваке врсте према сваком појединцу јер су особе са посебним потребама део нашег друштва, наше заједнице и наше породице. Хвала им на истрајности и хвала им на борби и у томе што одолевају у искушењима и изазовима кроз које пролазимо заједно. Надам се да ће њихово укључивање у рад институција државе Србије побољшати квалитет, организацију и функционисање наших институција. Дисциплина, одговорност и професионализам сваке врсте према нашим институцијама је наш заједнички императив. Надам се да ћемо показати одговорност сваке врсте према свакој ситуацији и проблему. Желим да истакнем да ће Косовскомитровачки управни округ заједно са Канцеларијом за Косово И Метохију и локалном самоуправом у наредном периоду ојачати наше институције кадровски, материјално и институционално, тако да ће ови људи имати значајну улогу у том процесу - рекао је начелник округа Славко Симић

Национална служба за запошљавање је, по речима директорке косовскомитровачке Филијале НСЗ Верице Ћеранић, прошле године одлуком министра за рад, борачка и социјална питања издвојила 3 милиона динара за ову намену, док је локална самоуправа издвојила преостала 2 милиона, па су на тај начин обезбеђена средства предвиђена овим програмом, 

- Вођење одговорне политике према ономе што нас стварно обавезује је да бринемо о сваком појединцу и о особама са инвалидитетом. Радује нас данашње додељивање уговора које је нова мотивација за особе са инвалидитетом да буду укључене у саставни део друштва где они заправо и припадају, кроз активност и рад у програму јавног рада у сарадњу са Службом за запошљавање филијале Косовска Митровица” истакао је председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић.

Након уручења уговора о раду, председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић и начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић, обишли су породицу Зарковић која живи у тешким условима и уручили им кључеве новог стана од 47 квадратних метара.