23. 4. 2021 | 12:04 A A A

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици прославља 52. годишњицу од оснивањаЧеститку студентима и ректору проф. Др. Здравку Витошевићу упутио је начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић

- И поред дводеценијског изгнанства из свог првобитног седишта,  и упркос најновијим тешкоћама у настави насталим услед глобалне пандемије корона вирусом, наш универзитет показује изузетну снагу, издржљивост и неуништивост.

   Ми се поносимо вама, студентима и професорима приштинског универзитета, јер без вас не би било будућности српског народа на Косову и Метохији. Високо школство је најјаче оружје сваке државе, а држава Србија је једна од првих која је у модерној европској историји улагала у академско образовање свог народа, па са поносом можемо рећи да на вас рачунамо као на чуваре наше традиције.

  Као и до сада, ми од вас и убудуће очекујемо да своја стечена знања употребите у интересу очувања нашег националног идентитета у духовној колевци српског народа, на Косову и Метохији. Желим вам да убудуће ваше јубилеје прослављамо у бољим околностима, у окружењу без пошасти, у слободи и миру. Уз вас и уз политику мира и просперитета државног руководства Републике Србије сигуран сам да ћемо до тог циља и стићи.

Славко Симић, начелник