4. 10. 2018 | 09:15 A A A

Удружење "Божур" из Чикага помаже Србе на Косову и МетохијиЈуче, 03.10.2018. године, у седишту Косовскомитровачког управног округа, начелник Округа г. Васо Јелић примио је у посету чланове удружења Срба из Чикага "Божур", начелника Рашког управног округа г. Небојшу Симовића и службеника Рашког округа г. Милета Милошевића.

Удружење "Божур" је хуманитарна организација која је до сада небројено пута помагала српском народу на КиМ, онима којима је помоћ најпотребнија и у том циљу донирала више од милион евра.

Ово је први пут како ово Удружење посећује Косовску Митровицу, обзиром да су до сада помоћ пружали углавном српском народу са централног Космета и енклава.

Овај пут је удружење "Божур" самостално одабрало породице којима ће уручити помоћ, а то су породице Димитријевић и Филиповић, а у наредним хуманитарним акцијама, начелник Округа ће у сарадњи са центрима за социјални рад са територије Округа, препоручити породице којима је помоћ најпотребнија.

Помоћ која је уручена Димитријевићима и Филиповићима, представља веома значајан подстрек за њихову будућност, бољи и лакши живот на Космету и наду у боље сутра.

Иначе представници удружења "Божур" су истакли да је ово само почетак и да ће овакве активности у циљу пружања помоћи социјално угроженима из нашег Округа наставити и у будућности.