10. 5. 2018 | 12:46 A A A

Свечана академија поводом Дана победеУ Београду је поводом обележавања Дана победе над фашизмом 09.05.2018. године у Народном позоришту одржана свечана академија уз пригодан културно - уметнички програм.

Svečana akademija povodom Dana pobede

Свечаној академији су присуствовали представници Владе Србије, Народне скупштине, Војске Србије, начелници управних округа, представници дипломатског кора и други гости.

Академију је отворио министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић који је истакао да се поред Дана победе 9. маја обележава и Дан Европе и истакао да то није случајност јер "без победе над фашизмом и нацизмом не би била могућа ни Европска унија"

Он је такође истакао да се треба подсетити свих жртава и поменути оне који су дали свој живот да би ми данас живели са осећајем личне слободе.

Министар је казао да српски народ припада групи народа који су поднели највеће жртве, и да је наша обавеза да подсећамо на фашистичка зла и не допустимо да та идеологија постане нечији систем вредности.

Богат културно - уметнички програм реализован поводом Дана победе уприличила је Ивана Жигон са својом уметничком групом.

Свечаној академији је присуствовао и начелник Косовскомитровачког управног округа, господин Васо Јелић.