22. 10. 2018 | 09:03 A A A

СНС обележила деценију од оснивањаСрпска напредна странка је јуче у Краљеву прославила 10. рођендан! Странка је основана 21. октобра 2008. године и најјача је политичка партија у Србији.

Председник СНС Александар Вучић обратио се присталицама и гостима на скупу поводом 10 година од оснивања партије речима : Променили смо себе и почели да мењамо Србију. Подигли смо је, усправили, запослили, вратили јој част. Извели смо земљу из депресије, извукли из кризе, довели до опоравка.

Такође је истакао да је странка основана у јеку најстрашније политичке кризе, када је земља била на прагу беде. Али улили смо наду да можемо имати бољу будућност, вратили смо веру у Србију и у идеју да будућност може бити боља од прошлости.

Обележавању 10 година постојања СНС-а присуствовали су чланови Владе, представници политичких партија, амбасадори, као и политички представници Срба са Косова и Метохије -  са територије Косовскомитровачког управног округа, начелник Косовскомитровачког управног округа, председници привремених органа општина, градоначелници, представници Српске листе, ректор Универзитета и други.