11. 4. 2019 | 08:32 A A A

Представници Срба са Космета на састанку са председником ВучићемПредставници Српске листе донели су одлуку да изађу на изборе за председнике четири општине на северу Косова, саопштено је након састанка.

Једна од тема састанка је била ситуација на Космету, после одлуке Хашима Тачија да распише изборе за градоначелнике четири оптине на северу, а присуствовао је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Обраћајући се јавности након састанка, Вучић је рекао да Албанци траже ''Србе послушнике који никада неће поменути Србију, да им Косово буде домовина или отаџбина и да Србија са тим нема никакве везе'', И то је смисао свега што раде - и зато им смета Српска листа, јер хоће да ради и да се договара са својом државом Србијом, додао је. Он је навео да је зато жестока кампања против Српске листе.

- Замолио сам представнике Српске листе да сачекају завршетке разговора 29. и 30. априла у Берлину, када ћу се састати са немачком канцеларком Ангелом Меркел и француским председником Емануелом Макроном, а поводом одлуке о изласку из институција. - рекао је Вучић додајући да ће се видети са председником Кине, и да би желео да поразговара са председником Русије Владимиром Путином. - После тога ћу да нашем народу на Косову и Метохији предочим план мера Србије. - навео је председник Републике.