10. 1. 2020 | 13:53 A A A

Пакетићи за малишане у Прилужју- Заиста је право богатство и велика срећа да у тешким временима имамо јединство и солидарност. Потврда да је држава Србија уз свој народ на Косову и Метохији јесте и хуманитарна помоћ коју је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију, која ових дана стиже до сваког српског села и до најудаљеније српске куће - рекао начелник округа данас у Прилужју

Начелник Косовскомитровачког управног Округа Славко Симић обишао је данас  предшколску установу ”Цар Константин и Царица Јелена” у Прилужју и деци поделио пакетиће поводом православне Нове године.

Он је ово обданиште обишао у пратњи представника општине Вучитрн чије је седиште, после 1999. године измештено у ово косовско село, где већинско становништво чине Срби, који живе у албанском окружењу.

   

- Захваљујући сарадњи Косовскомитровачког управног округа и општине Жабаљ, ангажовањем председника ове општине господина Чедомира Божића, који је донирао новогодишње пакетиће за малишане у Прилужју, данас смо дошли да деци честитамо празнике и поделимо поклоне. Ово је сведочанство да наш народ из централне Србије гаји велику љубав према деци са Косова и Метохије и наш заједнички циљ је да негујемо њихову радост. Заиста је право богатство и велика срећа да у тешким временима имамо овакво јединство и солидарност. Потврда да је држава Србија уз свој народ на КиМ  јесте и хуманитарна помоћ коју је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију, која ових дана стиже до сваког српског села и српске средине, до најудаљеније српске куће", рекао је Славко Симић.

Након уручења пакетића, начелник округа је одржао састанак са председником и члановима Привременог органа општине Вучитрн. На састанку се  разговарало о актуелним проблемима са којима се они суочавају, а усвојени су и радни циљеви у смислу успостављања пуне координације и комуникације свих општина Косовскомитровачког округа, пре свега четири северне општине  са двема општинама које такође, припадају округу, Вучитрном и Србицом.

Симић је рекао да је сигуран да се сталним напорима и радом могу решавати проблеми на локалном нивоу и да се, уз помоћ и подршку државног руководства Републике Србије, заједничким радом може учинити много на плану међусобне узајамне помоћи.