31. 12. 2019 | 16:31 A A A

Новогодишњи пакетићи за ВуковићеНачелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић и председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић уручили су данас малишанима породице Вуковић новогодишње пакетиће. У овој веселој породици расте деветоро здраве и насмејане деце.
- Вуковићи су породица која има своју будућност и са њима ту будућност има и наша држава Србија. Они су понос Косовске Митровице, наше највеће богатство и наравно пример свима нама који живимо у овим тешким временима и тешким околностима, како се ствара јака, снажна и здрава породица. Ово су фини и добри малишани који имају свој пут и иду напред и наравно сви заједно треба да будемо уз њих и покажемо колико нам је стало до сваког детета, сваког домаћинства и колико нам је стало до њихове будућности - рекао је Симић.
Он је додао да ће држава Србија као и сам председник Александар Вучић и директор Канцеларије за Косово и Метохију наставити да и у 2020. години помажу домаћинства на простору Косова и Метохије.
- Оно што је визија председника Србије Александра Вучића и директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића јесте да у 2020. години радимо како би усрећили свако дете и породицу која се суочава са егзистенцијом. Буџет који је на располагању општини ће пре свега бити у слу
би пројектовања наше будућности и нашег постанка на овим просторима - казао је Симић.


- Данас смо обишли породицу Вуковић која је најпоноснија у Косовској Митровици. Лепота и радост којима одише овај дом су пример правих вредности, где се кроз осмехе показују љубав, топлина и потреба да помажемо једни другима - рекао је Александар Спирић.
Привремени орган Општине Косовска Митровица је обезбедио и новчану надокнаду, односно стипендију за 2020. годину у износу од 30.000 динара месечно.
 -Сигурни смо да међу овом децом имамо будуће лекаре и научнике и честите и праве људе и наравно оно што је највредније је људскост која пре свега треба да буде у читавом граду и на простору Космета. Спирић је истакао да држава Србија, председник Александар Вучић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и Влада Републике Србије интензивно помажу, а додао је и да ће у наредном периоду подршка сваког појединца бити још јача.
Далибор Вуковић, отац деветоро деце се захвалио на поклонима и подршци и истакао да су се малишани обрадовали поклонима.
- Благодаримо свим институцијама наше државе Србије и свим људима и појединцима који су исказали своју велику љубав према нама. Овим гестом обрадовали сте моју породицу и мене. Радујемо се и знамо да можемо на вас да се ослонимо као и на нашу државу Србију. Слава Богу - рекао је Вуковић.
Далибор и Ана Вуковић су родитељи деветоро деце од којих најмлађе има 9 месеци а најстарије 16 година.