1. 1. 2020 | 12:22 A A A

Начелник округа са сарадницима у посети митровачком породилиштуДржава Србија, Канцеларија за КиМ и Општина инвестирају у нашу децу и породицу. Џаба нам и школе и вртићи ако нема ко у њих да иде. Зато морамо да подигнемо националну свест да у току ове и идуће године подстакнемо рађање деце 

Породилиште и одељење Педијатрије јутрос су обишли начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић, градоначелник Северне Митровице Горан Ракић и председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић и уручили поклоне бебама и деци која се лече на педијатрији.

Начелник округа Славко Симић је изразио наду да ће у овој години у митровачком породилишту бити рођен рекордан број беба, јер је свака новорођена беба на Косову и Метохији, према његовим речима највећа српска инвестиција!

- Држава Србија, Канцеларија за КиМ и општина инвестирају у нашу децу и породицу. Џаба нам и школе и вртићи ако нема ко у њих да иде. Зато морамо да подигнемо националну свест да у току ове и идуће године подстакнемо рађање деце - рекао је Симић и подсетио да је то осовина на коју можемо да се ослонимо како би у блиској будућности Србија и Косово и Метохија јачали и на овим просторима опстали и остали

Доктор Златан Елек је рекао да је у митровачком породилишту прошле године рођено 517 беба.

-Очекујемо да ће их бити много више - рекао је Елек и уз захвалност руководству округа и општине нагласио да је то доказ бриге државе о најосетљивијој популацији, а то су према његовим речима труднице, породиље и деца.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић је подсетио да је новогодишњи обилазак митровачког породилишта и одељења педијатрије традиционалан и честитао је празник лекарима и особљу Здравственог центра.

- Желим да се захвалим особљу које улаже напоре да малишани имају адекватне услове у овој болници - рекао је Ракић.

Председник Привременог органа Александар Спирић подсетио је да да је политика Србије опредељена да константно помаже сваком појединцу и да ће Општина Косовска Митровица наставити да у континуитету помаже младим брачним паровима који су одлучни да се путем вантелесне оплодње  боре за потомство. Он је подвукао да су за ту намену у буџету за 2020. годину већ обезбеђена значајна средства.