10. 10. 2019 | 08:50 A A A

Министар Ружић са начелницима округаУтврђен план запошљавања инспектора - нови Закон о територијалној организацији Србије - наш округ обухваћен планом у свим сегментима

На јучерашњем састанку, председавајући Координационе комисије за инспекцијски надзор, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је истакао да је веома значајно да Министарство одласцима на терен сагледава са каквим изазовима и проблемима се суочавају локална руководства и том приликом изнео је план запошљавањаа инспектора у оквиру трогодишњег акционог плана Владе Републике Србије. То је била једна од тачака дневног реда састанка одржаног у Градској кући у Зрењанину, а за наш округ је управо та тема од посебног значаја.

Узимајући учешће у расправи о плану запошљавања републичких инспектора начелник Косовскомитровачког управног округа Васо Јелић предложио је да се у четири општине на северу Космета, које су у саставу Косовскомитровачког округа почне са агилнијим спровођењем Закона о инспекцијском надзору у свим сегментима његове примене. У том смислу нагласио је неопходност подршке надлежних министарстава која у нашем управном округу имају своја одељења и секторе за инспекцијске послове. Изнео је мишљење да у овим општинама постоје услови за пуно спровођење инспекцијског надзора и изразио уверење да ће уз неопходна кадровска ојачања  ускладу са Акционим планом Владе, инспектори остваривати још запаженије резултате у свом раду на овом подручју које је карактерситично у смислу услова за рад инспекцијских служби. 

У преосталом делу састанка говорило се о главним променама у области децентрализације државне управе које ће настати након доношења Закона о територијалној организацији.

На крају састанка присутнима је достављена информација о обукама националне академије за локалну самоуправу.