17. 3. 2020 | 18:20 A A A

Годишњица мартовског погромаОни који су нам говорили да је њихова мисија очување мира и имовине српског живља и српске православне цркве на Косову и Метохији су потпуно подбацили. Ми већ 16 година узалудно позивамо међународну заједницу да предузму мере против оних који су скрнавили културно – историјску баштину, али они и даље ћуте. Њихово ћутање је равно саучесништву у свему ономе што се тога дана дешавало - рекао Симић.

У знак сећања на пострадале у погрому на Србе 17. марта 2004. године, начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић положио је цвеће на места на којима су Убијени Јана Тучев и Боривоје Спасојевић. Венац је положен и код споменика ''Бели анђео'' крај ибарског моста, Том приликом Симић је истакао да српски народ мора да чува сећања на пострадале Србе и велелепне цркве и манастире и да буде поносан на своју историју.

„За разлику од неких који имају мрљу у својој историји, ми такву мрљу никада нисмо имали нити ћемо је имати. Остајемо јединствени, сложни и солидарни окренуте главе према држави Србији и председнику Александру Вучићу који је једини гарант мира и сигурности српском народу на Косову и Метохији. Нека се 17. март више никада не понови и не догоди, не само на Косову и Метохији и где Срби живе, него нека се не понови било где у свету“, напоменуо је Симић.

У делегацији су уз начелника округа били и председник привеменог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић и председник Српске листе Горан Ракић.