4. 10. 2019 | 10:08 A A A

Држава решава стамбене проблеме Срба на Космету 

Начелник Косовскомитровачког управног округа Васо Јелић одржавао је током претходне недеље састанке са корисницима станова који су средствима државе Србије претходних година изграђени у северном делу Косовске Митровице. Са станарима који станове користе на основу уговора о закупу са Косовскомитровчаким управним округом Јелић је разговарао о проблемима са којима се суочавају корисници око 400 стамбених јединица над којима се као носилац права располагања појављује Косовскомитровачки управни округ.

Најчешћи проблеми које су представници станара истицали у разговорима са начелником су комуналног карактера, а у многим случајевима поменута је и потреба за проширењем стамбеног простора, као резултат увећања породица и  тежње да се опстане и остане на простору Косова и Метохије.

На састанку који је данас одржан у сали Косовскомитровачког управног округа нечелник је нагласио да држава Србија стамбеној политици у јужној српској покрајини посвећује пуну пажњу, да континуирано решава десетине стамбених проблема годишње, и то зидањем нових стамбених зграда у свим срединама на Космету на којима већински живи српско становништво. Јелић је такође истакао да српском живљу на овом простору нема опстанка без континуиране сарадње са Београдом, као и да је присуство државе Србије на простору Космета једино могуће уз подршку становништва, од којег се очекује да покаже  јединствено опредељење за званичну политику државног руководства Скупштине, Владе и председника Републике Србије када је у питању решавање Косовског питања.