23. 3. 2020 | 11:22 A A A

Борба против коронавирусаСитуација под контролом - кризни штабови у сарадњи са становништвом спроводе одлуке Владе Србије - Снабдевеност севера Космета на редовном нивоу - Сви заједно да покажемо одговорност

Данас је у просторијама Косовскомитровачког управног округа одржан вандредни координациони састанак начелника округа са руководиоцима инспекцијских служби, на коме се разговарало о укупној ситуацији на терену након уведеног вандредног стања у нашој земљи због епидемије коронавируса.
Руководиоци инспекцијских служби су известили начелника округа да и у овим околностима на подручју Косовскомитровачког округа све важне здравствене и државне институције одговорно и успешно функционишу. На територији северних општина до сада није забележен ниједан случај обољења од вируса Covid-19 
Снабдевеност основним животним намирницама је добра и нема потребе за стварањем залиха. Радно време продавница прилагођено је новонасталој ситуацији и усклађено je са одлуком Владе Републике Србије. Такође, нису примећене озбиљније злоупотребе у смислу подизања цена у велепродајним и малопродајним трговинским објектима. Апотеке су солидно снабдевене, али се због новонастале ситуације позивају грађани да рационално купују лекове, заштитну опрему као и дезинфекциона средства, и да не стварају непотребне залихе.  
Највећи проценат становништва поштује наредбу државног руководства о ограниченом кретању, па је општа оцена да се по том питању озбињно и одговорно приступило.
     Начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић је истакао да ће се државни органи Републике Србије на Косову и Метохији и органи локалних самоуправа и убудуће управљати према упутствима своје Владе у Београду, што се такође очекује и од становништва. У овом тренутку неопходно је одговорно и савесно понашање сваког појединца, како бисмо се сви заједно у што краћем року изборили са пандемијом. Он такође апелује на становништво да остану у својим домовима, строго прате, испуњавају и поштују упутства надлежних здравствених служби и државног врха Србије, као и упуства кризноих штабова за вандредне ситуације у својим општинама.
Координациони састанак је одржан у складу са најновијом наредбом Владе Републике Србије о максималном броју особа у затвореном простору.