18. 3. 2021 | 07:46 A A A

17 година од 17. мартаПошту убијеним Србима, страдалим у тродневном насиљу, које се пред очима међународне заједнице одиграло пре 17 година, одали су помоћница директора Канцеларије за КиМ Јелена Стојковић, начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић, председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић, председник Српске листе Горан Ракић, градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић, представници Удружења ратних ветерана, као и породице убијених.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Јелена Стојковић рекла је да Србија данас са великом пажњом, посвешћеношћу и патњом одаје почаст својим жртвама и страдањима која су се десила на данашњи дан.

- Пре 17 година се овде десило језиво етничко чишћење где је за само три дана преко 4.000 хиљаде Срба протерано са ових простора и то се не може и не сме заборавити. То су велике патње које су у душама сваког Србина овде на Косову и Метохији, али и сваког Србина где год да живи. Оно што су тога дана урадили не сме да се понови, а верујем и да нису успели у намери која им је тада била - рекла је Стојковић.

Она је нагласила да држава Србија неће дозволити да се тако нешто понови.

- Ми обнављамо нашу Србију, наше Косово, градимо будућност и стварамо услове за повратак и опстанак наших Срба на Косову и Метохију. Канцеларија за КиМ је и данас овде са вама. Ту смо и када се слави, али и кад треба да се обележе овако тужни датуми.  Ту смо да градимо и обнављамо наше Косово и Метохију - рекла је Стојковић.